• Produkty Chantelle Passionata Simone Perele / Simone Pérèle Samanta Speidel
  • Coemi Veneziana Naomi&Nicole Change

     

  • Gorteks Ewa Bień Miraclesuit Pill

     

  • Sunflair Seafolly Le Vernis Very Victoria

     

  • Etna Dama Kier   Rękodzieło
Newsletter
Produkt dnia
Samanta Biustonosz SEMI A922
Samanta Biustonosz SEMI A922
180,00 zł
Samanta Biustonosz HANA A122
Samanta Biustonosz HANA A122
170,00 zł
Olympia Strój Kąpielowy 31039
Olympia Strój Kąpielowy 31039
199,00 zł 139,00 zł
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO

Kamoni.eu

 

§1

POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem sklepu internetowego www.kamoni.eu (dalej „Sklep" albo „Kamoni”) jest Monika Skrzypińska prowadząca działalność gospodarczą pod firmą „Kamoni Monika Skrzypińska”, ul. Bohaterów Westerplatte 24, 65-074 Zielona Góra, Galeria GRAFITT I piętro, NIP: 9291073409, REGON: 081206365 (dalej „Administrator”)
  2. Kontakt do Administratora danych
    a) osobisty: Galeria GRAFITT I piętro, ul. Bohaterów Westerplatte 24, 65-074 Zielona Góra
    b) telefoniczny: +48 509 404 723
    c) e-mail: sklep@kamoni.eu
  3. Przed rozpoczęciem korzystania ze Sklepu Klient powinien zapoznać się z treścią niniejszej Polityki Prywatności.

§2

CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH OSOBOWYCH

  1. Dane osobowe zbierane są w celu niezbędnym do wykonania usługi realizacji zamówienia poprzez Sklep oraz wysyłki treści marketingowych (dalej „Newsletter”).
  2. Dane osobowe które są zbierane podczas realizacji zamówienia:
    a) Imię i nazwisko
    b) Adres do wysyłki
    c) Numer telefonu
    d) Adres e-mail
    e) Adres IP
    f) Dane od pośredników płatności bankowych
    g) Historia zamówień towaru
  3. Dane osobowe zbierane podczas zapisywania się do Newsletter-a:
    a) Adres e-mail
  4. Dane osobowe gromadzone w celu wykonania płatności w związku ze zwrotem towaru przez Klienta zgodnie z ustawą o prawach konsumenta z dnia 30 maja 2014 r. (Dz.U. 2014 r. poz. 827 ze zm.) jak i również w przypadku reklamacji
    a) Imię i nazwisko
    b) Adres zamieszkania
    c) Numer telefonu
    d) Adres e-mail
    f) Numer konta bankowego
    g) Historia zamówień towaru
  5. Dane osobowe gromadzone w celu założenia konta w Sklepie
    a) Imię i nazwisko
    b) Adres do wysyłki
    c) Numer telefonu
    d) Adres e-mail
    e) Adres IP

§3

PODSTAWA PRAWNA

  1. Administrator przetwarza dane osobowe w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. („RODO”) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
  2. Przekazywanie danych jest dobrowolne lecz wymagane do realizacji usług wymienionych w par. 2 pkt 2,3,4,5.
  3. Treści zgód na które Klient wyraża akceptację do przetwarzanie swoich danych:
    a) Klient wyraża zgodę na przetwarzanie danych zapisanych do Newsletter-a poprzez akceptację poniższej treści:
    “Wyrażam zgodę na przesyłanie przez Sprzedawcę na mój, podany w sklepie, adres e-mail wiadomości marketingowych dotyczących sklepu. Dane przetwarzane będą zgodnie z Polityką prywatności sklepu, w szczególności osoba, której dane dotyczą, ma prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę, a wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.”

    b) Klient wyraża zgodę na przetwarzanie danych zapisanych w celu wykonania usługi realizacji zamówienia jak i rejestracji konta w Sklepie:
    “Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Sprzedawcę moich danych w tym Imienia, nazwiska, adresu do wysyłki, nr telefonu, adresu e-mail, adresu ip, danych dotyczących historii zamówień oraz danych dotyczących płatności. Dane przetwarzane będą zgodnie z Polityką prywatności sklepu, w szczególności osoba, której dane dotyczą, ma prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę, a wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.”

 

§4

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH OSOBOWYCH

  1. Przechowujemy dane osobowe w celu realizacji usług wymienionych w par. 2 pkt 2,3,4,5 oraz m.in. do
    a) dochodzenia roszczeń,
    b) wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych
    c) statystycznych i archiwizacyjnych,
    d) maksymalnie przez okres 5 lat od dnia zakończenia wykonania umowy lub do wyczerpania się terminu gwarancji na produkty.

§5

PRAWA KLIENTA

  1. Klient ma prawo w każdej chwili do:
    a) informacji o przetwarzanych danych
    b) poprawiania danych
    c) kopiowania swoich danych
    d) usuwania danych
    e) zastrzegania przekazywania danych innym podmiotom
  2. W przypadku chęci skorzystania z któregoś z w/w praw Klient zobowiązany jest skontaktować się z Administratorem wymienionym w par. 1 pkt 2.

§6

UDOSTĘPNIANIE DANYCH OSOBOWYCH

  1. Zebrane dane osobowe są przekazywane tylko i wyłącznie w celu realizacji usług wymienionych w par. 2 pkt 2,3,4,5.
  2. Podmioty którym przekazywane są dane:
    a) Poczta Polska
    b) Firmy kurierskie i brokerzy
    c) Pośrednicy płatności bankowych
    d) Hosting sklepu
    f) Partnerzy analityczni i statystyczni

§7

PLIKI COOKIES

  1. Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies są zapisywane na komputerze Klienta i przechowują informacje na temat:
    - sesji Użytkownika,
    - ostatnio oglądanych produktów,
    - oddania głosu w ankiecie.

§8

POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. Administrator stosuje ochronę przetwarzanych danych, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
  2. W sprawach nieuregulowanych niniejszą polityką prywatności stosuje się odpowiednio postanowienia Regulaminu Sklepu przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz przepisy prawa polskiego.
  3. Postanowienia niniejszej Polityki Prywatności wchodzą w życie z dniem 25 maja 2018 roku.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl